Augusztus 20. programsorozatok Hódmezővásárhelyen

Az idei évben is 4 napos programsorozat várja a Hódmezővásárhelyi lakosokat illetve az ide utazókat.

Augusztus 17-én kezdődnek és négy napon át tartanak idén Hódmezővásárhelyen az államalapítás ünnepéhez kapcsolódó programok a belvárosban, a Kossuth téren, illetve a sétálóutcán. A könnyű- és komolyzenei koncertekhez a jó hangulatról a XIV. Bor- és gasztro fesztivál gondoskodik. Lesznek sztárfellépők is, itt lesz Király Viktor, és Péter Szabó Szilvia.

 

A XIV. Bor- és gasztro fesztivállal kezdődik a Szent István napi rendezvénysorozat az idén, amelyre eddig 22 borászat jelentkezett, a gasztronómia területén pedig a különféle borkorcsolyákból kaphatnak szélesebb kínálatot a kilátogatók. A programelemhez kapcsolódó borversenyt a Fekete Sas Rendezvényházban tartják majd, amelynek eredményét augusztus 17-én, pénteken fél hétkor ismerheti meg a közönség. Ekkor derül ki, melyik nedű nyerte el a „Vásárhely Bora” címet. A Kossuth téren, illetve a BFMK előtti színpadon helyi fellépőkkel, illetve könnyű- és komolyzenei, valamit jazz koncertekkel várják a közönséget.

Péter Szabó Szilvia – Új lemez, új turné című koncertjét a Kossuth téri nagyszínpadon láthatja a közönség augusztus 18-án, szombaton 20.00 órától, Király Viktor koncertje pedig szintén ezen a helyszínen lesz majd, augusztus 19-én, vasárnap 19.30-tól. Augusztus 20-án, hétfőn nem operettgála, hanem a Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével operakoncert lesz a nemzeti ünnepen, ahol többek között Puccini: Turandot-jából, Bizet: Carmen-jéből, vagy Verdi: Traviata-jából is hallhat majd részleteket a közönség. Az esten közreműködik Benedekffy Katalin szopránénekesnő, vagy az olasz tenor, Domenico Menini is. Szent István királyunk ünnepét a szokásoktól eltérően augusztus 20-án, este tíz órától nem tűzijáték, hanem tűzshow zárja majd.

„Tűzijáték helyett idén led- és tűzshow lesz. A visszajelzések szerint ennek nagyon sokan örülnek. A kisgyermekes családok sem szeretik annyira a zajjal járó tűzijátékot, a kutyatulajdonosok is örülnek annak, hogy tűzijáték helyett idén egy jóval csendesebb és jóval olcsóbb látványossággal készül az önkormányzat. A Szegedi Extrém Látvány SE előadásában augusztus 19-én ledshow-t láthat a közönség. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a művészek ruházatán világító testek vannak, ledek, kis lámpák és különböző koreográfiákat adnak elő, ami igen látványos. Augusztus 20-án ugyanez a csapat tűzshow-t fog előadni, ekkor tűzzsonglőrök lépnek majd színpadra.  

A helyi zenekarok közül hallhatja majd a közönség a Stratégia, a Traubi, a Be happy és a Popart koncertjét is a négynapos program során.

 

Kommentek
  1. Én