Hódmezővásárhely Hűséges Polgára díj

Hódmezővásárhely Hűséges Polgára címmel járó elismerésre felterjesztett jelöltekre a díjat alapító szervezet, a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány honlapján lehet szavazni, augusztus 15

A Boldog Gizella Díj elnevezéssel alapított díjat a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány alapította meg. Ezt az elismerést azon Vásárhelyi polgárok kaphatják meg, aki hűségesek a városhoz. Itt végeznek,végeztek elismert munkát, itt alapítottak közösséget, vette részt a közösség formálásban.

Lázár János Országgyűlési képviselő Úr mint alapító és az alapítvány közösen hozta létre a díjat. dr. Kószó Péter úgy fogalmazott, hogy büszke arra, hogy ez a díj épp most alapíttatott. Mint mondta a polgári értékek épp most , ebben a felbolydult, indulatoktól felkorbácsolt vásárhelyi közéletben stabil értékeket képviselnek, amelyet nekik tovább kell vinni. Mint mondta egy kicsit nyugtatni kell a polgárság kedélyeit. A polgárság nem egy elitista, nem egy értelmiségiek számára készült díj, lehet a jelölt egy gazdálkodó, lehet kőműves.  Azt szeretnék, ha ez a díj  "Hódmezővásárhely Prima Primissima" díja lehetne, nyilatkozta dr. Kószó Péter a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány elnöke. 

Az idei évben két jelölt van a díjra. Sonkoly Tibor festőművész, a festőiskola képviselője és megosztva dr. Páger Lajos belgyógyász főorvos és felesége dr. Berta Éva belgyógyász,dietetikus. A házaspárt 45 éve szolgálja a betegeket. Augusztus 19-én adják majd át a nettó egymillió forint értékű díjat.

A Gálaest a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban lesz. Olyan vásárhelyi polgárokat hívtak meg az estre, akik közül bárki jelölt lehet majd a díjra a jövőben. A díjátadó ünnepség nem csak a díjról és a díjazottról fog szólni, hanem Lázár János itt fog megemlékezni Szent István királyunkról és az ő életművéről.

A díj névadója Bajor Gizella magyar királyné, Szent István magyar király felesége. Az utolsó fejedelemasszony és az első magyar királyné volt. Gizella a katolikus egyház támogatója, templomok és várak építtetője, aki mindvégig hűséges volt választott hazájához Magyarországhoz. 

A Boldog Gizella díj jelöltjeire mától lehet szavazni, augusztus 15.-éig. Szavazni a www.phmva.hu oldalon lehet, a díj nevére kattintva.

Kommentek
  1. Én